Viimeisimmät

Onnistu projektissa!

On projektipäällikön viisautta valita tiimiin mukaan itseään viisaampia ihmisiä, koska miksi palkata tyhmempiä jos haluaa huipputuloksia!

Maailma muuttuu ja niin minäkin

Kun maailma muuttuu jatkuvasti, on muututtava itsekin, mutta miten jo luonnostaan muutosvastainen ihminen sopeutuu siihen kun teknologia vie ihmisten työpaikat? Onko tulevaisuuden tärkein työelämätaito epävarmuuden ja muutoksen sietäminen?

Tunnelmamuotoilu

Miten määritellään hyvä tunnelma? Omassa kodissa se saattaa tarkoittaa oman persoonan näkymistä ja lämmintä vastaanottoa, mutta miten hyvää tunnelmaa saadaan rakennettua toimistoihin tai muihin liiketiloihin, joissa työskentelee kymmenittäin erilaisia persoonia omine mieltymyksineen? Tunnelmamuotoilusta saattaa olla apua näissä tilanteissa.

Johtajuuden ristiriidat

Oletko jo löytänyt oman johtajuudenperiaatteesi mihin nojaat vaikeiden päätöksien edessä entä tarvitseeko johtajan olla aina äijä? Miten reagoit, kun sinun annetaan johtaa?

Introvertit – Työpaikan hiljainen vallankumous

”Introversio on persoonallisuuspiirre, jolle on ominaista se, että ihminen voimaantuu saadessaan ajatella kaikessa rauhassa. Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö samassa tilassa saisi olla muita, vaan sitä ettei tilanteeseen liity sosiaalista kanssakäymistä.” - Linus Jonkman, Introvertit - Työpaikan hiljainen vallankumous.

Kunnon Liiketoimintaa

Liikunta-alan Yrittäjä kirja matkailun opiskelijalle, onko tässä mitään järkeä? Kyllä on! Aina välillä kannattaa katsoa oman alansa ulkopuolelle ja ottaa silmälaput pois. Kirjassa käytiin myös yleisesti yrittäjyyden haasteita, kehittymisestä johtajana, budjetoinnista ja kirjanpidosta. Myös painotetaan kuinka asiakaslähtöistä yritäminen onkaan. Mikä saa asiakkaan valitsemaan juuri sinun yrityksesi? Seuraavia kysymyksiä kannattaa jokaisen aloittelevan yrittäjän pohtia ennen perustamiskirjan […]

Verkkokaupan käsikirja

Lähdin etsimään tietoa verkkokaupan pystyttämiseen ja löysin tämän opuksen. Olen Aloittamassa omaa liiketoimintaa joka keskittyy pääpainona verkkokauppaan, tarkemmin matkailijoille suunnattuja vaatteita ja varusteita. Teen myös Aiheesta opinnäytetyön joten kirja tulee todella tarpeeseen.  Kaikista kaupan aloista verkkokauppa kohtaa kovinta kilpailua. Vain ammattimaisesti toimimalla voi verkkokaupassa menestyä. -Lahtinen, Tero  Mikä Kirjassa oli itselleni mukavaa että siinä aloitetaan […]

Vaaralliset ideat

Aito luovuus on inhottavaa, ärsyttävää, rajoja rikkovaa ja ehkä ällöttävääkin. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta tälle näkökulmalle on selitys.

Asennetta viestintään

Media-alan opiskelijalle viestinnästä tulee helposti mieleen kaikki organisaatiosta ulospäin suuntautuva viestintä, mainittakoon julkaisut joukkoviestimissä tai sosiaalisessa mediassa.

Asiakas ennen kaikkea

Jeff Bezos on yksi maailman tunnetuimpia liikemiehiä, eikä tämä perustu täysin hänen kykyynsä myyjänä. Alusta alkaen hän halusi kirjakauppansa asiakkaille mukavan ja yksinkertaisen ostokokemuksen, sillä hän tiesi asiakkaiden arvostavan vaivattomuutta.

Sopeutumattomat – tee intohimostasi tai osaamisestasi menestystarina

Reilun vuoden aikana olen todella päässyt kokemaan, millaista vuoristorataa yrittäjän pään sisällä voi olla vain yhden päivän aikana. Aamun ja illan välillä saatetaan käydä läpi kaikki tunneskaalat maailmanvalloittajasta täyteen nollaan, joskus useampia kertoja vuorokauden aikana. Toisaalta tämä on juuri se tekemisen suola.

Taivas+Helvetti

En ole koskaan ajatellut että yrittäjyys olisi helppoa, vaan olen ymmärtänyt sen ettämenestyminen yrittäjänä vaatii paljon työtä.

Kuinka ymmärtää muita ja itseään – idiootit ympärilläni

Miten käyttäytyä muiden ihmisten kanssa, siitä Idiootit ympärilläni kirja kertoo. Kirjan kertoo neljästä eri peruskäyttäytymismallista, jotka on luokiteltu neljään eri väriin, punaiseen, keltaiseen, vihreään ja siniseen. Kirjan ideana on ymmärtää itseään ja muita ympärillä olevia ihmisiä, sekä antaa vinkkejä, miten heidän kanssaan tulisi toimia.

Selviytymisopas: maailma muuttuu, näin jäät henkiin

Selviytymisopas kirjassa käytiin läpi, kuinka tulevaisuuden maailmassa selviydytään. Asiaa käsitellään hyvin monelta kantilta ja läpi käydään niin internet, populismi, seksi, robotisaatio, aineeton omaisuus, ruuan tulevaisuus kuin suomalaisuus. Kirjassa osia oli paljon ja kaikki olivat hyvin mielenkiintoisia kuunnella. Jokaisen osion lopussa esiteltiin kaksi vaihtoehtoista tulevaisuutta, jotka olivat utopia ja dystopia.

Nalle Puh ja ongelmanratkaisun taito

Nalle Puh ja kumppanit pohtivat ongelman tunnistamista, analysoimista ja ratkaisemista käytännössä ja käyvät omien seikkailujensa avulla läpi ongelmanratkaisumenetelmän nimeltään RATKO. Samaa menetelmää voi soveltaa esimerkiksi projektin, tiimin tai vaikka itsensä johtamisen pulmiin.

Sissimarkkinointi

Markkinointi voi olla käytännössä mitä tahansa toimintaa, jonka tarkoitus on edistää myyntiä. Sissimarkkinoinnin periaatteena on käyttää rahaa säästeliäästi, mutta se vaatii sitäkin enemmän kovaa työtä ja kekseliäisyyttä.

Markkinoinnin käsikirja yrittäjälle

Juha Wikström on laatinut kattavan Markkinoinnin käsikirja yrittäjille -teoksen, jonka keskiössä on asiakasarvokartta. Kartassa esitetään yrittäjälle 12 kysymystä. Näitä kysymyksiä pyörittelemällä ja pohtimalla jokainen aloittelevakin yrittäjä saa varmasti lisää merkitystä omaan tekemiseensä. ”Asiakasarvokartta on työkalu yrityksesi toiminnan yhtenäisyyden ja selkeyden varmistamiseksi kaikissa kohtaamisissa. Se on myös sisäisten toimintojen ohjaaja ja motivoija.” Kysymykset jakautuvat neljään eri […]

Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta

Mikä on tunnelukko ja miten se muodostuu? "Tunnelukko on lapsuudessa ja nuoruudessa opittu tapa reagoida, kokea, tuntea, ajatella ja käyttäytyä”, kirjassa sanotaan. Määriteltyjä ja nimettyjä tunnelukkoja on 18 kappaletta.

Joutilaisuudesta hyve?

Juhana Torkin loistokkaassa suomennoksessa roomalaisen filosofin Senecan teoksista De brevitate vitae, De otio, De providentia, eli Seneca – elämän lyhyydestä (2018, Otava), herätellään ajatuksia siitä, mitä oikeasti elämässä haluamme.

Persoona tutkimisen alku askeleet

Lähdin lukemaan Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni kirja sarjaa, joihin kuuluvat kirjat Idiootit ympärilläni, Psykopaatit ympärilläni ja Kehnot pomot ympärilläni. Tarkoituksena oli oppia omasta ja muiden persoonista enemmän ja ymmärtää heitä paremmin ihmisinä ja työntekijöinä.